Григор Димитров определени добрата си тактическа постройка като основата за своята първа победа над Хуан Мартин Дел Потро след пет загуби в досегашните сблъсъци с аржентинеца.

Дел Потро най-сетне на колене пред Григор, голям шанс за българина

"Той е труден съперник, играч с огромен опит. Определено трябваше да избягвам форхенда му. Знаех, че правилното ще е да държа топката ниско на бекхенда му и просто изработвам разиграванията си. Мисля, че го направих много, много добре днес", заяви Димитров след спечеления в два сета осминафинал.

"Късият слайс го тормозеше много, а той ми даваше много къси топки, така че можеш да го движа с моя форхенд. Беше и умствена игра, защото ние познаваме играта си много добре."

Японец на пътя на Григор към полуфинал

Сега за Димитров предстои мач с Юичи Сугита, а победата би значела място на полуфинал за втора поредна година. Българинът обаче е наясно, че задачата няма да бъде лесна.

"Той играе много добре. Гледах няколко негови мача. Условията не го притесняват. Той определено ще бъде труден съперник. Не подценявам способността му да играе добър тенис. Когато си на четвъртфинал на Мастърс 1000 всичко може да се случи. Той е много решен и развълнуван да играе, което го прави още по-опасен."

Григор почти сигурно отново се връща в топ 10