Най-добрият ни тенисист Григор Димигров разби японеца Юичи Сугита на турнира в Синсинати и се класира за полуфиналите на надпреварата от сериите "Мастърс 1000" за втора поредна година.

Първата ни ракета в мъжкия тенис бе изключително убедителен и не остави никакви шансове на съперника си. Григор победи с 6:2, 6:1 за по-малко от час и вече очаква следващия си съперник.

Гришо стигна полуфиналите в Синсинати с целувка

В битка за място на финала в Синсинати, Димитров ще излезе срещу победителя от мача Джаред Доналдсън - Джон Иснър. 

При успех на полуфиналите Григор Димитров ще се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от сериите "Мастърс 1000".

Григор почти сигурно отново се връща в Топ 10

Григор Димитров показа изключително стабилна игра и чудесен сервис в мача среку Юичи Сунита. И в двата сета българинът проби рано японеца и показа, че няма да позволи класирането на полуфинал да му се изпъзне. 

Сугита - японецът, свързан с големия възход на Григор Димитров

Преди двубоя на българина се изигра сблъсъкът между Рафаел Надал и Алберт Рамос-Виньолас, който обаче започна по-късно и затова и срещата на родната първа ракета се забави. Надал обаче се справи в два сета - 7:6, 6:2 със съперника си.

Птичето кацна на раменете на Гришо

Петък вечер - време за тенис парти за Григор Димитров

Григор Димитров

източник: Gulliver/GettyImages


НАЧАЛО НА МАЧА

Първи сет

Добро начало за Григор Димитров, който спечели убедително първия си сервис гейм. Пробив за Гришо, след като японецът не оказа особена съпротива на българина във втория гейм и 2:0 за Димитров.

Нов добър гейм за Григор и резултатът стана 3:0, след което Юичи Сугита спечели първия си гейм в двубоя и намали на 3:1.

С отличен сервис, първата ни ракета взе следващото си подаване и поведе с 4:1, а след труден гейм Сугита все пак взе втори гейм - 4:2.

Димитров продължи със стабилната игра и дръпна с 5:2. Първата ни ракета успя отново да пробие съперника си в следващия гейм и при четвъртия си сетбол спечели гейма, а с това и сета с 6:2.

Втори сет

Отново силен старт на сета за Григор, който поведе с 1:0, а успя при третия си шанс да пробие японеца и да дръпне с 2:0.

Пореден стабилен сервис гейм направи резултата 3:0, а Сугита така и не успява да намери начин да се противопостави на Димитров. Следващият пробив бе въпрос на време и вече - 4:0 за най-добрия ни тенисист.

Григор поведе с 5:0, а японецът все пак спечели един гейм в този сет, за да намали на 5:1.

Димитров обаче не се бави и спечели сета с 6:1, с което и мача с 2:0 сета.

КРАЙ НА МАЧА