Най-добрият сезон в кариерата на Григор Димитров продължава по прекрасен начин. След като на практика си осигури място на финалния Мастърс в Лондон, българинът се класира и за четвъртия си финал за 2017. 

В предишните три трофеят неизменно отиваше за българина, който триумфира в Бризбейн, София и на Мастърса в Синсинати. 

До болка познат съперник за Гришо на финала

Съперник в сблъсъка за трофея ще бъде един много добър познайник на българина - аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

В 16 часа българско време днес на Централния корт в Стокхолм ще се срещнат двама бивши шампиони. Кулата от Тандил защитава титлата си от миналата година докато Григор е шампион от 2013, когато срещу Давид Ферер спечели първия си АТП трофей. Това и е трети финал в Стокхолм за Димитров, който загуби срещу Томаш Бердих през 2014.

Финалът с ДелПо е под фаталния №13 за Гришо, който има 7 победи и 5 загуби в двубои за титла. А с победа в неделния следобед и на теория ще узакони мястото си на финалния Мастърс в Лондон. Неговият съперник пък ще опита да закръгли своите АТП титли на 20.

Григор не даде сет на Фонини и е на финал в Стокхолм

До този момент през седмицата българинът играе отлично като преодоля в два сета три много коварни съперници в лицето на Йежи Янович, Миша Зверев и Фабио Фонини като единствено италианецът успя да пробие подаването му.

Аржентинецът прекара повече време на корта, а за да стигне първия си финал за 2017 победи Ян-Ленард Щруф, Юичи Сугита и Фернандо Вердаско в близо 3-часова битка.

Димитров: На финала съперникът е без значение

Двамата съперници се познават отлично като имат 7 мача помежду си, а Кулата от Тандил води с 5:2 победи. Само че двете победи на българина са в последните им два мача. Те бяха през тази година. В Синсинати успехът бе с 6:3, 7:5, а в Пекин 7:6(6), 7:5.

Дали победната серия на Димитров ще продължи и той ще грабне четвърта титла за сезона? Следете мача с GONG.BG след 16 часа.