Стана ясен съперникът на Григор Димитров на финала в Стокхолм. Това ще е до болка познатият му опонент Хуан Мартин дел Потро, който преодоля полуфиналното стъпало. 

Аржентинецът се справи с испанския ветеран Фернандо Вердаско в трисетов маратон и ще защитава отличието си от миналата година срещу първата ракета на България. 

Дел Потро трябваше да навакса изоставане от един сет, но в крайна сметка надделя с 6:7, 6:4, 7:6 след близо три часа на корта. Така най-очакваният сблъсък на финала е факт. 

Битката между Григор и Кулата от Тандил ще е осмата поред. Досега Дел Потро води с 5:2 успеха, но интересното е, че загуби последните си два двубоя от българина. 

Това се случи на турнирите в Синсинати през август, където впоследствие българинът триумфира с титлата, а после го победи и в Шанхай преди малко повече от седмица.

Сега надеждите на всички родни фенове е да стигне до хеттрик срещу него. Дали това ще се случи, ще разберем в неделя от 16:00 часа, когато стартира битката между първия и третия в схемата в Стокхолм.