Най-добрият български тенисист Григор Димитров си пожела да изиграе по-силен мач на финала в Стокхолм. Първата ни ракета ще спори за титлата от турнира с миналогишния шампион Хуан Мартин дел Потро.

По-рано днес Димитров се наложи с 6:3, 7:6 (7:2) над Фабио Фонини и се класира за трети път на финал в тази надпревара.

Григор не даде сет на Фонини и е на финал в Стокхолм

„На още един финал съм. Това е всичко, което мога да искам. Беше много труден мач срещу Фабио. Видяхте, че след първия сет, той взе преднина във втория и тряваше да остана възможно най-позитивно настроен. Тайбрекът също беше страхотен“, каза Димитров.

Григор участва за седми път на турнира в Стокхолм като участва. Българинът спечели първата си титла в шведската столица през 2013 година, а в неделя ще изиграе и третия си финал там.

„Надявам се, че ще мога да играя поне още толкова пъти тук. Прекрасно е да играя пред тази публика. Идвам тук почти от дете. Благодаря за подкрепата“, допълни той.

„Нямам предпочитан съперник за финала. Финал е, трябва просто да се фокусираш върху това, което правиш самия ти. Ще се фокусирам върху себе си, надявам се да успея да изляза утре и да изиграя по-добър мач от днешния", завърши Димитров.