Испанката Карла Суарес Наваро остана доволна от победата над Цвети Пиронкова на Турнира на шампионките в София. Тя имаше нужда от успех в два сета над нашето момиче и го постигна, въпреки че ѝ се наложи да отрази два сетбола в първата част.

"Беше трудно, защото знаех, че трябва да спечеля в два сета, за да продължа напред. Във формат с групова фаза е по-различно, но и по-интересно, защото в другите турнири знаеш, че ако те  победят, си отиваш вкъщи, а тук се получи така, че дори да бях  спечелила, можеше да отпадна, ако не е в два сета."

"Пиронкова игра добре в началото. Аз бях малко нервна и наистина ми беше тежко. В края на първата част трябваше да спасявам два  сетбола. Опитах се да дам най-доброто най-доброто от себе си в  тази ситуация и се получи."

"При първия направих добър сервис и тя прати ретура си в аут. При втория се получи дълго разиграване,  в което аз успях да пласирам последния си удар на линията. В  тайбрека след това играх по-силно, а през целия втори сет  наистина се представих много добре", сподели испанката.