След като по-рано спортната компания „Найк“ прекрати взаимоотношенията си с руската тенисистка Мария Шарапова, още един от спонсорите й също реагира на нейните признания за положителна допинг проба. Става дума за швейцарската компания за часовници TAG Heuer, която прекрати преговорите за подновяване договора си със световната номер 7 при жените.

28-годишната рускиня разкри снощи, че се е провалила на допинг проверка по време участието си на Аустрелиън Оупън тази година. В пробата й бе открито веществото “Мелдониум” (или „Милдронат“), което тя е приемала през последните 10 години, но е попаднало в списъка със забранените субстанции едва от 1 януари 2016-а.

Разкритията са сериозен удар по имиджа на Шарапова, която може да получи до 4-годишно наказание. До изясняването на случая от германската компания обявиха, че спират преговорите с нея за нов договор. „Мария Шарапова имаше договор с нас до 31 декември 2015 година. Ние бяхме в прегевори за удължаване на нашето партньорство. В светлината на последните събития, швейцарската марка за часовници реши да прекрати преговорите и да не подновява контракта“, обявиха от компанията със специално изявление.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS