Бившата тенисистка Дженифър Каприати направи серия от силни коментари в социалната мрежа „Туитър“, след като Мария Шарапова си призна, че дала положителна допинг проба. Трикратната победителка в Големия шлем и бивша номер 1 в света поиска всички титли на рускинята да бъдат отнети.

„Аз трябваше да се откажа от моята кариера и в нито един момент не си помислих да мамя. Каквото и да ми струваше това. Нямах избор, освен да хвърля кърпата и да страдам“, коментира 39-годишната американка, която прекрати кариера през 2004 година заради честите си контузии.

„Никога не съм имала скъпоплатени доктори, които да намерят начин да измамят системата, да открият вратичка и да изчакат науката да ни настигне. Моите мнения са крайни, защото онова, което най-много обичах, ми беше отнето заради болките и контузиите. Унищожително е, когато трябва да се откажеш, докато си на върха.“

Мария Шарапова отказа отварянето на Б пробата

„Какъв е смисълът да приемаш лекарство за сърце, което ускорява възстановяването ти, освен ако действително нямаш сърдечен проблем? Не е ли така? По мое мнение, ако всичко се потвърди, то трябва да бъде отнета всяка една титла на Шарапова. Те имат отражение върху живота на други хора“, добави Каприати.

Причина за реакцията на американката е твърдението на Шарапова, че е приемала лекарството „Милдронат“ в последните 10 години. Въпросният медикамент бе вкаран в списъците на Световната антидопингова агенция със забранени субстанции едва на 1 януари 2016 година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS