Спортният журналист на NOVA Виолета Асенова, бе гост на подкаста за тенис „Начален удар“. Тя коментира случилото се на завършилия турнир в Маями.

„Попаднах в капана на коронавируса, но се надявам да се измъкна от него невредима. Преди да говорим за Маями и успехите на сестри Малееви там, искам да припомня, че партньорката на Маги Малеева при титлата в турнира Лизел Хубер дойде в София на нейния бенефис през 2006 година, заедно със звезди като Мартина Хингис и Кончита Мартинес“, каза Асенова.

Тя коментира, че Хуберт Хуркач заслужено е спечелил трофея, но е изненадана от успеха на Ашли Барти.

„Финалът при мъжете беше интересен. За Хуркач това беше 10-а поредна победа във Флорида, което показва постоянство. Моите наблюдения са, че полякът доминира на корта, има огромна увереност в играта. Изглежда спокоен и може да се каже, че той е един многофункционален тенисист. Суперлативи за 19-годишния Яник Синер, който стигна до финала. Фен съм му още от турнира в София. Липсваше ми участието в Маями на големите майстори Роджър Федерер, Рафаел Надал и моят любимец Новак Джокович“, коментира още журналистът на NOVA.

Какво каза още Виолета Асенова можете да чуете в подкаста на БНР "Начален удар".