Чехкинята Каролина Мухова, китайката Сайсай Чжън и белорускинята Арина Сабаленка са последните три полуфиналистки на турнира по тенис "УТА Елит Трофи" в Чжухай с награден фонд 2,42 милиона долара.

В пряк сблъсък за първото място в група "Камелия" Мухова победи с 6:4, 4:6, 6:3 американката София Кенин след повече от два часа игра.

По подобен начин първото място в група "Роза" си осигури и Сабаленка, която в пряк сблъсък победи белгийката Елизе Мертенс с 6:4, 3:6, 7:5.

Последното място във финалната четворка като победителка в група "Орхидея" стана притежание на представителката на домакините Чжън, която достигна до тази фаза въпреки загубата си с 4:6, 3:6 от хърватката Петра Мартич. Чжън, Мартич и американката Медисън Кийс завършиха с равен брой победи и загуби - по една, равен брой спечелени загубени сетове - по два, така че това наложи да се гледа третия допълнителен показател - спечелени геймове. 

Там с най-добър баланс се оказа Чжън, която има 19 спечелени и 18 загубени срещу 19:19 за Мартич и 18:19 за Кийс.

В полуфиналите в събота Чжън ще играе с холандката Кики Бертенс, която още в четвъртък си осигури първото място в група "Азалия", а в другия мач ще се срещнат Мухова и Сабаленка./БТА