Финалният турнир за сезон 2017 на НТЛ - Carpet Max Final Masters NTL 500, по традиция ще се проведе в три дни, от 22 до 24 септември на кортовете на СК Дема в София. 

Наградният фонд за него е осигурен от VIP SHOP и включва ваучери на стойност 100 лв. за всеки от победителите и продукти от престижните марки на магазините VIP SHOP за финалистите.

Интригата за първото място в ранглистата за годината в отделните възрастови групи и формати е сериозна. 

При мъжете 18-40 първи е Милен Димитров с 940 т., който показва невероятна форма през този сезон и от петте си участия в турнирите през тази година си тръгна с 4 титли и един загубен полуфинал. 

Втори е Трифон Стефанов с 570 т. Тук разликата изглежда сериозна, но предстоящият турнир е от най-високата категория NTL 500 и дава възможност за стопяване на изоставането.

При мъжете 40+ водач е бургазлията Тодор Митев със 775 т., следван от миналогодишния шампион Пейчо Пейчев със 730 т. Дали Пейчев ще успее да защити титлата си?

Георги Милев е водач на ранглистата при мъже 55+ със 645 т., втори е Иван Запрянов. Трети е Христо Ангелов. В тази група всичко може да се случи, интригата се запазва до последно.

При двойките мъже 45+, Румен Теодосиев е едноличен водач на ранглистата с 495 т., втори е Пейчо Пейчев с 490 т. и актив от минимум пет изиграни турнира (условие за спечелване на голямата награда на SEIKO) за двамата. Ще триумфира този, който избере по-добър партньор за финалната права.

Интересна е ситуацията в по-долната група - двойки мъже до 45, където първият и вторият в индивидуалната надпревара (18-40) са партньори на корта - Димитров/Стефанов. Трифон Стефанов води ранглистата с 505 т. и актив от 5 изиграни турнира и има реалната възможност да спечели и на двойки. 

Остава  въпросът – дали Димитров ще го подкрепи и ще направят заедно един успешен Carpet Max Final Masters – достоен  край на сезон 2017.

Антоанета Маркова и Йордан Ников водят еднолично ранглистата на смесени двойки с впечатляващите 1155 т. Равносметка – 7 турнира, 6 победи и един загубен финал. Маркова и Ников почти сигурно ще защитят титлата си и отново ще са срез зрителите в O2 Arena, на тазгодишния Мастърс в Лондон. 

Голямата награда за мъже индивидуално е 7-дневна ваканция в хотел „Свети Стефан“ в Банско и се осигурява от собственика и участник в турнирите от лигата Стефан Ставрев.

Голямата наградата за двойки мъже за втора поредна година е предоставена от Бутици SEIKO.

Черешката на тортата „Посещение на финалния мастър в Лондон“, която ще получи смесена двойка номер 1 е осигурена за втора поредна година от FPI Hotels&Resorts.

Дългогодишният партньор на лигата CLINIQUE дава наградата за „Най-активна смесена двойка“. За пета поредна година престижната марка връчва този приз.

По време на турнира всички участници ще получат продукти от BILKA, QWELL и заедно всички ще подкрепят инициативата на VOLTAREN „Радостта от движението“.