Финалистът от тазгодишното издание на US Open Даниил Медведев вярва, че прогресът му се дължи в голяма степен на неговата нежна половинка. Самият тенисист разкри пред медиите в Ню Йорк, че Дария му вдъхва огромна увереност и тя е един от най-важните членове на неговия екип.

Блондинката, разбира се, беше заела място в ложата на своя любим по време на епичния сблъсък с Рафаел Надал.

Медведев не скри, че самата Дария го е направила по-добър играч. Тя е неизменно до него по турнирите и пътува заедно с него по всички части на света.

След победата на полуфиналите над Григор Димитров Даниил Медведев обяви Дария за своя „ментален треньор”.

„Трябва да бъда честен, че жена ми ми помага много, само като стои до мен”, сподели руснакът.

Двамата минаха под венчилото през септември 2018 година, като четири години преди това са били заедно. Самият той твърди, че прогресът му в световния тенис е тръгнал точно тогава, след като се е оженил за половинката си. Даниил Медведев споделя още, че съпругата му се е грижи за дребните неща в живота, които да не го разсейват в подготовката му. Това му позволява да се съсредоточава върху тениса и, разбира се, да достигне до финала в Ню Йорк.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Few days in Paris before 🌴✈️🏝⛱💕

Публикация, споделена от Medvedev Daniil (@medwed33) на

В крайна сметка руснакът отстъпи след почти петчасова битка, за да може Рафаел Надал да вдигне победоносно трофея.

На 23 години Даниил Медведев показва най-добрия тенис в кариерата си, като вече се нареди на 4-о място в ранглистата на Мъжката тенис асоциация.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12.09.18 ❤️💍

Публикация, споделена от Medvedev Daniil (@medwed33) на Медведев се радва да играе Play Station и е голям фен на германския футболен отбор Байерн Мюнхен. Любимите му играчи са Дейвид Алаба и Робърт Левандовски.

Любопитен факт за Медведев е, че обича да играе на Play Station и е голям фен на германския футболен отбор Байерн Мюнхен. Любимите му играчи са Алаба и Робърт Левандовски.