Интересен коментар направи загубилият финалист на US Open Даниил Медведев след победата на Рафаел Надал над него. Руснакът се бори дълго и престоя пет часа на корта, наваксвайки изоставане от 0:2 сета, преди в крайна сметка да преклони глава след 4:6 в петия. 

Той призна, че след първите две части се е примирил с поражението, но точно тогава си е казал, че не може да загуби мача за отличието в три сета и е намерил сили в себе си да удължи престоя си на корта и да предложи зрелище на феновете.

"Преди всичко трябва да поздравя Рафа и неговият екип. Адски трудно е да се играе срещу него. Това, което той е направил за тениса през цялата си кариера е неоценимо. След първите два сета вече се бях примирил, започнах да мисля какво да кажа, но си помислих, че не мога да си тръгна със загуба в три сета. Знаех, че хората искат да гледат още тенис и намерих сили да продължа", заяви руснакът.

Той имаше доста тежки моменти с публиката на Флашинг Медоус, като дори след един от мачовете влезе в открити пререкания с нея. Сега обаче запази самообладание и благодари на хората по трибуните и им се извини за моментите в предишните мачове. 

"Започнах да се боря за всяка точка и се получи. Благодаря на публиката, че беше благосклонна към мен тази вечер. Знам, че казах някои неприятни неща в началото на турнира, направих грешка, за която съжалявам и правилно бях освиркван."

"Искам да благодаря и на хората от моя екип и съпругата ми Даша, както и на моите родители, които ми показаха пътя към този спорт. Без тях това нямаше да бъде възможно", каза Медведев, който ще стане №4 в новата световна ранглиста.