Рафаел Надал беше доста емоционален след успеха си над Даниил Медведев в последния за годината турнир от Големия шлем US Open. С успеха в него той вече събра 19 отличия от такива надпревари и се доближи само на едно от лидера по този показател Роджър Федерер. 

Той засипа с комплименти съперника си, който навакса изоставане от 0:2 сета, но призна, че и при него се е усетила нервност в моментите, в които вече трябваше да затвори мача на свой сервис. 

"Мисля, че Медведев направи страхотен финал. Всички видяха защо е №4 в света. Беше изумително как обърна този мач. Той заслужава всички суперлативи. Бях доста нервен при 5:2 в последния сет. Направих някои грешки, които можеха да ми струват скъпо. В такива мачове трябва да имаш и късмет. Аз го имах и мисля, че го заслужавах."

"Медведев промени много своята тактика след първите два сета. Видя, че тази игра не му носи късмет и промени всичко. Това е нещо, което умее много добре. Тази победа значи много за мен, защото дойде срещу един толкова разнообразен и компетентен играч", каза Надал.

Той използва момента да изпрати цялата си подкрепа към свой приятел, който наскоро е загубил близък човек, а накрая поздрави и екипа си.

"Видях през какво минахте, какво преживяхте. Благодаря ви за подкрепата в трудните моменти", каза Рафа, който за финал се обърна към феновете на трибуните, които не спираха да го подкрепят срещу Медведев. "Надявам се да се видим отново и следващата година", завърши испанецът.