Винъс Уилямс завинаги ще остане в историята на тениса. Тя спокойно може да бъде наричана една от големите легенди на този спорт, като на 41, американката все още не е сложила край на впечатляващата си кариера.

Бившата световна номер 1 и 7-кратна шампионка от  „Големия шлем“ заяви, че е щастлива и напълно удовлетворена от професионалния си път. Тенисистката сподели още, че спортът я е научил на много и не пропусна да благодари на своето семейство за подкрепата в най-тежките моменти.

„Постигнах много, но никога не бях сама. Всичко, което дадох на тениса, всичко, което вложих си струваше. Упоритата работа и усърдния труд винаги се отплащат. Имам хиляди причини да бъда щастлива, но не се радвам само за себе си, защото Серина направи дори повече от мен. Много хора си мислят, че е тежко да се изправиш срещу сестра си на корта, но това изобщо не е така. Двете сме се срещали толкова пъти в едни от най-големите мачове и сме се забавлявали истински. Безценно е да се изправиш срещу сестра си, защото просто знаеш, че след края на мача една от вас ще е шампионка и ще завоюва титлата.  Със Серина сме играли толкова много финали една срещу друга и никога няма да забравим тези моменти. Ние сме силни личности, благодарение на нашите родители. Ако не бяха мама и татко постоянно да ни насърчават и да ни подкрепят, може би нямаше да стигнем толкова далеч.  Тенисът се оказа нашия живот и единственото, което чувствам е щастие и благодарност от постигнатото и всичко, което съм преживяла на корта“, завърши Винъс.