Винъс Уилямс участва на своя 23-и Уимбълдън. За 41-годишната американка това е 90-о участие в турнирите от Големия шлем, а бившата световна номер 1 поне засега няма никакво намерение да спира с тениса. 

Това тя сподели, след като спечели срещата си от първия кръг на надпреварата срещу румънката Михаела Бузарнеску. 

16 снимки

Уилямс, която е 5-кратна шампионка на Уимбълдън се надява, че ще може да покаже най-добрия си тенис в следващите мачове и ще се представи достойно. 

"Не мисля, че възрастта има някакво значение. Да, аз съм на 41, но вече съм във втория кръг на турнир от шлема. Това е прекрасно и щом на тези години още мога да побеждавам, няма смисъл да мисля за отказване. В живота има предизвикателства, с които трябва да се справяме, а докато тенисът ми носи удоволствие, аз искам да се състезавам на най-високо ниво", коментира тя. 

"Никой не знае колко дълго ще съм на корта, но желая поне да опитам да бъда достойна конкуренция на останалите. Ясно е, че едва ли могат да се очакват кой знае какви неща от мен, но една победа ти показва, че имаш какво да дадеш на играта. Когато чувствам, че не мога сама ще кажа край и ще се оттегля“, добави по-голямата от сестрите Уилямс.