Още един от фаворитите се прости с участието си на Уимбълдън още в първия кръг. Доминик Тийм стана третият представител на Топ 10 в основната схема, който не може да преодолее първото си препятствие. 

Австриецът се присъедини към компанията на Григор Димитров и Давид Гофен, които също се провалиха на старта. Поставеният под номер 7 се оттегли с контузия от мача с непоставения Маркос Багдатис. 

Но към момента на отказването на Тийм кипърският ветеран водеше с 2:0 сета и с пробив в началото на третия. И логично австриецът прецени да не се мъчи излишно и да прекрати участието си заради болките. 

Иначе в първия сет развръзката беше решена от един пробив. Багдатис го направи в седмия гейм, затвърди го, а после си взе подаванията до края на частта за успеха с 6:4 в нея и аванс от 1:0. 

По подобен начин се развиха събитията и във втория сет. Двамата сервираха великолепно и не даваха възможности за пробив на съперника. И така до 11-ия гейм, когато островитянинът реализира втората си възможност за пробив, затвърди го след това и при 7:5 поведе с 2:0. 

Още в първия гейм на третия сет Тийм беше пробит, Багдатис затвърди пробива и съперникът му реши, че няма смисъл да удължава мъките си на корта. Така кипърецът се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов.