Стан Вавринка продължава да тренира упорито и да се готви за рестарта на тениса. Швейцарецът планира да участва в повечето турнири, но сега той говори за възможността да се учи от тримата големи: Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„Живеем в трудно време, но въпреки това продължаваме с тренировките, остава все по-малко време до първия официален турнир. Смятам, че оставих своята следа в тениса при наличието на жестока конкуренция. Новак, Роджър и Рафа са не само прекрасни тенисисти и големи шампиони, но и страхотни личности. Аз съм се учил от тях и продължавам да го правя. Дори най-често тренирам с някой от тримата, защото по този начин се развивам и израствам.

С Роджър съм в прекрасни отношения, и причината не е, че и двамата сме швейцарци. Ние наистина сме големи приятели, аз смело мога да кажа, че приемам Федерер като мой брат. Той ми е давал едни от най-ценните съвети и ми е помагал много. Най-мъдрото, което Роджър ми е казвал е това, просто да живея за момента и да давам всичко от себе си тук и сега. Дори мисля, че тези негови думи са огромна подкрепа за мен, и в трудни моменти винаги си ги припомням. Считам, че мога да бъда доволен от своята кариера, спечелих титли от шлема, борих се с най-добрите, докато изпитвам удоволствие, ще играя тенис, засега всичко е наред и продължавам напред“, каза Стан.