Екзекуторът на Новак Джокович на Уимбълдън Сам Куери продължава с похода си в турнира. Той вече намери място на четвъртфиналите, след като се справи с непоставения французин Никола Маю. 

Американецът беше повече от категоричен и го победи с 3:0 сета (6:4, 7:6, 6:4). Срещата се проведе за по-малко от два часа, като Маю оказа съпротива, но това не се оказа достатъчно за успех. 

Първата част имаше два бързи пробива за всеки от играчите в средата, но всичко продължи равностойно до последния гейм. В него Куери направи решителен пробив и поведе с 1:0 след 6:4. 

Вторият сет беше решен от тайбрек, след като и двамата удържаха подаванията си до него. Там американецът реализира втория си сетбол и това се оказа достатъчно, за да дръпне с 2:0 и да се доближи до победата. 

В последната част той проби Маю още в първия гейм и след това удържа преднината си от един брейк до самия край, за да затвори мача и да се класира на четвъртфиналите. Там той ще срещне победителя от мача между Давид Гофен и Милош Раонич.