Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб, след като не се затрудни срещу Леся Цуренко за успех с 6-1, 6-3 за около час и 15 минути игра.

Американката започна ударно двубоя, като можеше да върже "геврек" на украинката. Пегула поведе с 5-0 и имаше сетбол на сервис на Цуренко, но 60-та в света отърва нулата. Впоследствие четвъртата в ранглистата затвори комфортно сета в своя полза. Втората част вървеше спокойно за Пегула, която направи нови два пробива и дръпна с 5-1. Последва отпускане у американката, което позволи на Цуренко да върне един от брейковете. Украинката обаче се пропука още в следващия си сервис гейм, като противничката й триумфира след реализирането на третия си мачбол.

Пегула завърши със 77% успеваемост при точките на втори сервис, като отрази 2/3 възможности за пробив. Двете приключиха с по 19 непредизвикани грешки, но американката направи два пъти повече уинъри - 22 на 11. Четвъртата в света достигна първия си 1/4-финал в Лондон в кариерата, като ще се бори за дебютен полуфинал в турнирите от Големия шлем. На нейния път стои бившата финалистка на Ролан Гарос Маркета Вондрушова, която обърна сънародничката си от Чехия Мари Бужкова в три сета.

За първи осминафинал в крехката си кариера се класира Мира Андреева. 16-годишната рускиня елиминира сънародничката си Анастасия Потапова и ще играе за 25-та в схемата Мадисън Кийс от САЩ.