Големият мач на осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия наближава. Във вечерната сесия един срещу друг се изправят българската звезда Григор Димитров и британският представител на "Голямата четворка" в тениса Анди Мъри. 

Мачът ще стартира след края на двубоя между Симона Халеп и Янина Викмайер от схемата при жените. Той е с начален час 10:00 и при евентуалното му бързо приключване, битката между българския гладиатор и шотландския му опонент може да започне и по-рано. Иначе по програма е от 12:00 часа на обяд българско време. 

Двубоят между тях се очертава да е изключително интересен. Мъри наглед е големият фаворит, така че психологическото напрежение ще е върху него. Той има положителен баланс срещу нашето момче - 4:2 победи. 

Но трябва да се отбележи, че успехите на Гришо са от 2014 г. Първият от тях беше на полуфинала в Акапулко, след което Димитров спечели и титлата в Мексико. Вторият дойде на Уимбълдън и беше истински погром за шотландеца. 

На четвъртфинала в Лондон, пред екзалтираната английска публика, нашето момче разби Мъри с 3:0 сета и го детронира от трона на действащ шампион в Ол Инглънд Клъб. Последната им среща беше през ноември в Париж, когато британецът най-после прекъсна серията си. 

Двамата са много добри приятели и неведнъж са разкривали това преди и след мачове помежду си. Сега обаче залогът е огромен - място на четвъртфиналите в Мелбърн и поне докато трае двубоят, място за сантименти няма. 

Иначе Мъри демонстрира огромно самочувствие в навечерието на срещата. Той каза, че е в прекрасна форма и няма начин събитията от Уимбълдън да се повторят. Гришо от своя страна подходи с уважение и каза само, че ще опита да направи живота на съперника си труден. 

Формата на двамата досега подсказва, че шотландецът в момента лети на корта. В мачовете си досега той не е загубил сет, докато Димитров изпусна три - един срещу Лукаш Лацко във втория кръг и два срещу Маркос Багдатис в третия. Но нашето момче показа, че постепенно навлиза в страхотна форма. Дали ще я демонстрира и в мача с Мъри, предстои да разберем съвсем скоро.