Очаквано името на следващия съперник на Григор Димитров в Откритото първенство по тенис на Австралия е Анди Мъри. Поставеният под номер 6 в схемата се справи с португалеца Жоао Соуса в три сета – 6:1, 6:1, 7:5.

Така шотландецът ще получи своя шанс да отмъсти на българина за загубата си на „Уимбълдън“ през миналата година, както прокламираха британските медии преди началото на турнира в Мелбърн.

Със сигурност Мъри ще има предимство пред Димитров, тъй като е прекарал доста по-малко време на кортовете до момента. Всичките си три мача дотук той печелеше с чисти победи, докато Гришо даде сет на Лукаш Лацко, а в ранното петъчно утро игра над 3 часа и половина, за да пречупи Маркос Багдатис.

Иначе Мъри можеше да приключи много по-рано срещата си срещу 55-ия в света Соуса. Британецът взе експресно първите два сета с по 6:1, но допусна значителен спад в представянето си в третата част. Тогава той вече беше пробил рано съперника си, но допусна връщане на пробива в седмия гейм. Соуса направи всичко възможно, за да се задържи по-дълго в срещата, като спаси и два мачбола при 5:5. Мъри взе подаването си след това и впрегна доста сили, за да реализира брейкбол за 7:5, който го изправи на пътя на Григор.

Това ще бъде седмият мач от тяхното съперничество, в което Мъри има превес – 4 срещу 2 победи. Като изключим миналогодишния успех на Гришо на тревата в Лондон, другите им срещи неизменно са на твърди кортове.