Григор Димитров се изказа ласкаво за следващия си опонент на Аустрелиън Оупън – ракета номер едно на Великобритания Анди Мъри. Българинът, който ще се опита да повтори подвига си от миналогодишния „Уимбълдън“, но на осминафиналите в Мелбърн, заяви, че двамата с шотландеца изпитват взаимен респект и няма с какво да се изненадат на корта.

„Това е един страхотен мач за мен. Винаги се вълнувам, когато трябва да играя срещу него. Знаете ли, паднах тежко от него в Париж (3:6, 3:6 на осминафинал – б.р.). Затова смятам, че това ще бъде интересен мач. Винаги съм обичал такъв тип предизвикателства. Мисля, че физически и психически съм готов да играя в тази среща и да дам 100 процента от себе си. Излизам за победа, няма какво друго да кажа“, коментира Григор пред официалния сайт на турнира.

Запитан дали победата му над Мъри в четвъртфиналите на миналогодишния „Уимбълдън“ е била най-силният мач в неговата кариера, Григор отвърна: „Може би, но не мисля така. Просто се случи онзи ден да играя много добре. Използвах всяка негова грешка тогава. Сигурен съм, че ако се бяхме срещнали един кръг по-късно, той щеше да бъде наистина фокусиран, готов и щеше да стори всичко, за да ме спре. В същото време обаче аз самият се чувствам готов. Харесвам шансовете си на корта.“

Дали Мъри ще промени играта си за осминафинала в Мелбърн? „Да, абсолютно. Много рядко се вижда топ играчите да залагат на плоски удари рано в мача. Този път сценарият ще е различен. Той има голямо основание да очаква мача с нетърпение. Като прибавим и новият му треньорски щаб… Това ще му даде повече устрем за съревнование и съм наясно с този факт. Аз обаче се чувствам не по-малко стабилен. Мисля си, че единственото, което мога да сторя, е да изляза и да играя моя тенис.“

„Играли сме само веднъж на Голям шлем досега. И пак казвам – тогава той не игра като себе си. Мисля, че всички го знаем. Всичките ни други двубои са били доста равностойни. Винаги сме правили добри битки. Знаем се как играем, така че няма тайни на корта, а това е хубаво. Поне знаеш какво да очакваш. Всичко ще се опре до това кой ще използва по-добре дребните моменти. С Анди се уважаваме един друг, поздравяваме се. Не таим лоши чувства, но когато излезеш на корта, всичко се променя, нали?“, завърши Димитров.