Петият поставен в схемата на US Open Александър Зверев бе един от първите тенисисти, които коментираха скандала с Новак Джокович, довел до дисквалификацията на сърбина в 1/8-финалния му мач срещу Пабло Кареньо-Буста по-рано тази вечер. Както е известно, световният №1 бе отстранен от състезанието, след като неволно удари в гърлото една от страничните съдийки в дъното на корта с изстреляна от ракетата му топка секунди, след като бе пробит от испанеца за 5:6 в първия сет.

12 снимки

"Много е жалко, че улучи страничен съдия. Особено предвид това къде е ударът. Има правило. Супервайзорите просто си вършат работата. Много нещастно за Новак. Смятам, че ще е малко разстроен. Ако беше ударил някъде другаде, ако се бе приземила на друго място, говорим за сантиметри, нямаше да има проблем. Много злощастно", сподели световният №7 на пресконференцията след победата си над Алехандро Давидович Фокина.

В тази връзка самият Ноле бе толкова фрустиран, че не пожела да се яви на своята пресконференция след края на срещата с Кареньо-Буста.