Младият хърватин Борна Чорич ще се изправи срещу Григор Димитров във втория кръг на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Българинът се срина до 78-то място в света, но според 12-ия поставен в схемата, това е измамно, защото играта му е на много високо ниво, стига да му потръгне. 

Точно затова Чорич няма никакво намерение да подценява двубоя и ще се вложи максимално, абстрахирайки се от ранкинга на Гришо в момента. Според него, бившият №3 в света е доказал, че може да бъде сред най-добрите в този спорт. 

"Отнасям се към този мач така, както към всеки друг и не гледам ранкинга. Познавам Григор от много години и за мен той е един страхотен човек. Много добре знам как може да се представя на корта. Гледах му мачовете, когато спечели финалния Мастърс през 2017 г., гледах го, когато стигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън."

"Реално, ако не са травмите, той най-спокойно може да се задържи в Топ 10, а ако играта наистина му върви, мястото му е в Топ 5. Очевидно е, че в момента има някакви проблеми, но това не означава нищо. Хубавото на тениса е, че в един мач можеш да победиш всеки."

"Никога не гледам ранкинга на тенисиста срещу себе си и това ще бъде така и днес. Според мен, Димитров е в разцвета на силите си и дори да не го показа в последните няколко месеца, той може да играе великолепен тенис", сподели Чорич.