Травмата в рамото, която провали целия сезон до момента за Григор Димитров, вече е в историята. Това разкри българинът пред американските медии. В момента той се подвизава на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, където се класира за втория кръг. 

Заради тази болка той записа куп отчайващи загуби, предимно в първи кръг. В началото на годината се колебаеше дали да не се оперира, но в крайна сметка избра консервативно лечение и сега всичко е само лош спомен. Но Димитров предупреждава, че болката може да се върне всеки един момент. 

"Определено не ми помага това, че не съм играл много мачове. Да знаеш, че рамото ти може да поддаде във всеки един момент също не помага особено. Мога да кажа много негативни неща, но да бъдеш извън корта ти дава друга перспектива към нещата."

"Просто осъзнавам, че съм роден за това. А и съм само на 28 години, не е като да съм на 38 и да трябва да се възстановявам от травма. Мисля, че лошите неща са вече зад гърба ми и оттук-нататък мога да се катеря само нагоре."

"Тази травма в рамото се случи наистина наскоро. За съжаление, все още може да се завърне във всеки един момент. Това е проблем, който дори и операция не може да гарантира пълното му отстраняване. Общо взето, трябваше да разруша цялостната структура на рамото си и да започна да я градя наново само с правилни упражнения."

"Една част от възстановяването беше да настроя по нов начин ракетата към тялото си. Трябваше да свърша толкова много малки нещица по пътя, които хората нямаше как да видят. Но това просто е процесът. Сега се чувствам много по-добре и всичко работи. Чувствам се по-силен от всякога, рамото ми също и дано нещата продължават да се развиват в този дух",