Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал ще отсъства от корта около три седмици. Това стана ясно, след като му бе направен ядрено-магнитен резонанс, който установи, че испанският ветеран е получил мускулна контузия в дясното бедро. 

Надал ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс

Надал приключи с участието си на Откритото първенство в Австралия в понеделник. Той беше принуден за се откаже в началото на петия сет на четвъртфиналния мач срещу хърватина Марин Чилич.

Надал: Организаторите трябва да се замислят за здравето ни

Чилич водеше с 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:2, 2:0 след 3:47 часа игра, когато испанецът прекрати участие в срещата, след като загуби осем от последните десет гейма.

Сега на Матадора му предстои завръщане в Испания, където ще се подложи на физиотерапия. Ако всичко върви по план, Надал се очаква да поднови тренировки след около две седмици. 

Раненият Надал подви коляно пред Чилич

В програмата на Надал засега няма промяна, което означава, че той ще се завърне на корта на турнира в Акапулко, който започва на 26 февруари. След това му предстои участие в Индиън Уелс и Маями.

Въпреки че отпадна в четвъртфиналите на "Аустрелиън Оупън" и не успя да защити точките си от миналогодишното издание на турнира, където на финала загуби от Роджър Федерер, Рафа ще запази първата си позиция в ранглистата.