Световният номер 1 в тениса при мъжете Рафаел Надал направи тревожно разкритие след отпадането заради контузия в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия. След загубата от 6-ия поставен в схемата Марин Чилич испанският ветеран призна, че дори няма представа какъв е характерът на травмата.

Раненият Надал подви коляно пред Чилич

Срещата на „Род Лейвър Арина” продължи почти 4 часа и завърши преждевременно в полза при 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:2, 2:0 в полза на Чилич. Проблемите на Рафа станаха очевидни в четвъртия сет, когато той поиска и медицински таймаут. Мярката не сработи и при първия пробив на противника в заключителния сет Надал реши, че няма смисъл да мъчи тялото си.

„Не мога да кажа (колко сериозна е контузията), защото не знам. Всичко се случи преди минути, така че няма как да зная”, заяви Надал след срещата.

„Трудно ми е да кажа в кой мускул е проблемът. Този тип травми са трудни за разгадаване на момента. Ще са нужни няколко часа. Утре ще мина ядрено-магнитен резонанс тук, а после ще знаем. Засега положението е такова…”

„Не си спомням кога точно се породи проблема. В третия сет започнах да чувствам мускула лек уморен, но играех нормално. Нямах ограничения. После в четвъртия при една къса топка усетих нещо. Още тогава помислих, че се е случило нещо, но изобщо нямах представа колко зле е положението. Случват се такива неща, сега трябва да приема ситуацията.”

„Трудно е да преглътна това. Не за първи път подобна възможност отлита пред очите ми. Аз съм позитивен човек, но днес загубих шанс да се класирам в полуфиналите на турнир от Големия шлем и да се боря за титла, която е важна за мен”, допълни Надал.

„Дали е в бедрото или таза? Не зная, но мисля, че не е тазът.”