Италианецът Яник Синер постигна една от най-големите победи в кариерата си. Той отстрани Новак Джокович от полуфиналите на Australian Open и си осигури място във финала на надпреварата.

"Това беше много труден мач, въпреки че първите два сета говорят за лесна победа. Имах усещането, че той не играе най-добрия си тенис в началото и успях да поведа. Когато пропуснах мачбола, знаех, че мачът се променя и трябва да бъда готов за друг двубой. Винаги обаче ще помня обстановката от днес. Знаех, че трябва да изиграя този мач. Исках го, защото бях наясно, че трябва да мина през Джокович, за да постигна нещо голямо”, коментира Синер след мача. 

„Не знам защо той играе толкова трудно срещу мен. Той може да каже по-добре, но аз мисля, че се дължи на нашия почти еднакъв стил на игра. В последните месеци изиграх доста мачове срещу него и това беше важно за мен, но знаех, че тук ще бъде много по-трудно. Когато бях на 17-18 тренирах в Монако с Джокович. Но всеки мач е различен, а и сега аз съм различен тенисист. Опитвах да използвам максимално сервиса си днес, но знам, че имам още детайли, които да подобрявам. От началото на турнира усещах добре играта си, имах надежди и запазих тази позитивна настройка. 

И Зверев, и Медведев са страхотни тенисисти и който и да спечели, ще бъде заслужено. Очаквам финала с нетърпение", завърши Синер интервюто си на корта след победата над Джокович”, каза още италианецът.