Съдът в Австралия уважи жалбата на световния №1 в тениса Новак Джокович срещу местното Министерство на вътрешните работи и не зачете отмяната на визата му.
Заседанието се проведе онлайн, като самият Ноле се присъедини към него малко преди края му. Сърбинът беше представен от трима адвокати.
 
Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко нужно, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея. 
 
На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а той да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му върнати паспорта и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 
 
Припомняме, че малко по-рано на Джокович беше позволено да напусне хотела за мигранти, в който беше настанен. След излизането от "Парк хотел" сърбинът се присъедини към адвокатите си. 
 
Към момента не е ясно дали ще му бъде позволено да участва в Australian Open, макар че има разрешение от организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем.