Чичото на Новак Джокович – Горан, даде ексклузивно интервю пред NOVA за ситуацията със световния №1 и моментният му престой в Австралия.

Според Горан Джокович има яростна кампания спрямо неговия племенник и се разгневи на думите от лагера на Рафаел Надал, по-точно чичото – Тони Надал, спрямо балканските народи.

„Мисля, че шансовете да се върнат назад са малки, но ще видим. Има хора като чичото на Надал, например, които се опитват да ни обиждат като казват - „Тези хора, балканците“. Не знам дали сте видели това негово интервю. Той се опитва да ни обижда, а мисля, че и вие българите, се гордеете, че сте от Балканите. Ние тук сме братя, не знам как си представя той да говори така за 6 млн. Души. Така сякаш Новак е измислил короната. Не е реално как се опитват да го отстранят от Австралия, където той е непобедим. Това е една лудост, в която всички се опитват да попречат – да попречат на Новак за титла №21. Той ще я спечели, това е въпрос на време. На трибуните имаше трансперант, на който пишеше - „Go, Novak”. Организаторите го махнаха и казаха – не може. Попитах защо не може и ми се отговори, защото пише Новак. Те правят кампания – държавата, заедно с медиите правят кампания спрямо Джокович“, коментира Горан Джокович пред NOVA.