Турнирният директор на Аustralian Open - Крейг Тайли, говори пред медиите, след като той бе определян като главният виновник за цялата ситуация, която се образува около световния №1 в тениса - Новак Джокович. Сърбинът беше задържан заради нередовни документи, а властите откриха нередности в разрешително му за участие, което получи, макар да не е ваксиниран. Тогава мнозина обвиниха Тайли, че е дал грешна информация на Джокович и останалите в неговото положение.

Босът на австралийския тенис отрече да е давал грешна информация на славния сърбин.

"От самото начало казахме на всички, че участието им минава през ваксинация. Затова на US Open половината тенисисти бяха ваксинирани, а при нас процентът ще е 97%.

Истината е, че липсва синхрон между австралийските власти и тези в щата Виктория по темата с медицинското освобождаване от ваксинация. 

Помолихме ги да разгледат всички молби за разрешителни за участие от неваксинирани, помолихме ги за помощ, но те отказаха. През цялото време бяхме убедени, че постъпваме правилно", заяви Тайли.

В края той беше помолен да прогнозира как ще завърши сагата с Джокович и дали сърбинът ще бъде допуснат до участие, което трябва да се реши в понеделник, на което Тайли отвърна - Много бих искал да го видя да играе в Австралия!