Все още Новак Джокович отказва да даде ясен отговор дали ще участва на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът е 9-кратен шампион от Мелбърн и би трябвало да защитава титлата си. Според мнението на много специалисти и тенис анализатори световният номер 1 ще участва на Australian Open, защото иска да продължи надбягването по брой титли от Големия шлем с Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Испанецът ще бъде в Австралия и това може да подейства още по-мотивиращо за Джокович. Турнирният директор на първия за годината мейджър Крейг Тайли обаче продължава да е несигурен относно участието на 20-кратния шампион от Шлема. Тайли смята, че Новак трябва да обяви решението си скоро и да не държи в напрежение всички.

„85 процента от тенисистите вече са ваксинирани и аз съм изключително радостен от този факт. Това показва, че сме взели правилното решение и има защо да допускаме само ваксинирани състезатели. Както добре знаете, същото важи за феновете и персонала. Никой, който не е ваксиниран няма да бъде допуснат до Australian Open. До началото на януари процентът на ваксинираните играчи ще се увеличи до 95 процента, така че няма да имаме никакви проблеми“, заяви директорът.

„Колкото до Джокович и неговото участие, аз лично разговарях с него, но той така и не е обявил решението си. Мисля, че сърбинът трябва да бъде мъдър и да следва препоръките на австралийските власти. Никой не желае да пропусне толкова голям турнир, а и прекрасно знаем, че ако той не защити титлата си, ще загуби страшно много точки в световната ранглиста. Сигурен съм, че Джокович ще иска 10-а титла от Мелбърн и се надявам, че ще вземе правилното решение. Ние сме готови за турнира и с нетърпение очакваме месец януари“, сподели Тайли.