Александър Зверев (Германия) победи световния номер 1 Новак Джокович и се класира за финала на заключителния за годината турнир на АТП на твърда настилка в италианския град Торино с награден фонд 7,25 милиона долара. Германецът, номер 3 в схемата, поднесе изненадата във втория полуфинал, след като се наложи със 7:6 (4), 4:6, 6:3 над Джокович за 2,29 часа игра.

Първият гейм бе изключително равностоен и битката трябваше да се реши в тайбрек. Джокович допусна грешка за мини-брейк, но той бързо беше върнат, само че Зверев отново стигна до преднина, за да поведе с 5:3, а в последствие стигна до успех на 4.

Втората част също бе много оспорвана. Ноле пръв стигна до възможност за пробив при резултата 4:4 и се възползва, което му даде възможност да подава за изравняване на сетовете. С 11-ия си ас, макар да трябваше да преминава през три дюса, защото Зверев отказваше да се предаде, Джокович все пак ликува с 6:4.

В решителната трета част, германецът постигна първия си пробив в мача за 3:1. Зверев показа стабилна игра до края и се поздрави със заслужен успех. Така носителят на трофея от 2018 година във финала ще мери сили с 2-Даниил Медведев, който победи Каспер Рууд - 6:4 и 6:2.

Германецът, трети в световната ранглиста, вече препречи пътя на сърбина това лято на Олимпийските игри в Токио, отново на полуфиналите, когато последният се опитваше да завоюва първата си олимпийска титла. Успехът е девети пореден за Медведев на Финалния турнир на АТП, след като през миналата година спечели трофея.