Въпреки че на 8 август Роджър Федерер ще навърши 39 години, рекордьорът по титли от Големия шлем няма никакво намерение да се отказва.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

По-рано днес стана ясно, че демонстративният турнир "Лейвър къп", чието издание щеше да се проведе в Бостън между 25 и 27 септември, се пренасрочва за 24-26 същият месец, но 2021-а година. Това бе логично предвид факта, че Френската тенис федерация реши своеволно да премести "Ролан Гарос" от пролетта, в периода 20 септември - 4 октомври.  По този начин двете състезания няма да се засекат.

Това решение на организаторите от Тенис Австралия и агенцията на Федерер, които създадоха близнака на "Райдър къп" (в голфа) означава, че Маестрото от Базел вече има 4 сигурни спирки в сезон 2021. По-малко от 24 часа, след като тазгодишният Уимбълдън бе отменен, 8-кратният първенец от Лондон заяви, че ще играе на следващото му издание между 28 юни и 11 юли 2021 година. Отделно от това той има доживотен договор, сключен с организаторите в Хале, където има цели 10 купи. С "Лейвър къп", "Уимбълдън" и Хале швейцарецът хвърли известна светлина върху графика си през следващата година, когато планира да се подвизава и на 32-те Летни олимпийски игри в Токио, които ще бъдат закрити навръх 40-я му рожден ден.