Легендата Джон МакЕнроу не спести критиките си към българската звезда Григор Димитров след мача му с Роджър Федерер на осминафиналите на Уимбълдън. Американецът, който винаги е хвалел българина за играта му, сега беше доста остър към него. 

Григор се срина пред класата на Федерер

Легендарният бивш тенисист нееднократно предричаше не просто титли от Големия шлем за Гришо, но дори и място на върха на ранглистата за него. Но след представянето му срещу швейцарския Маестро, тази негова надежда започва да се изпарява. Или поне така твърди самият той. 

Безгрешен, извънземен: Как определиха Федерер по света след мача с Гришо

"Дълги години виждах Григор Димитров като бъдещ победител на турнир от Големия шлем. Точно сега, тази моя увереност се изпарява от тялото ми, вярвам, че и от неговото. Много е разочароващо. Ако ще се обличаш като Федерер, ако те наричат Федерер-младши, Бейби Федерер, Мини Федерер и как ли не още, ти си задължен да оправдаеш очакванията."

Читателите на GONG.BG оптимисти: Гришо ще бие Федерер

"Григор е страхотно, добре изглеждащо момче, но микроскопът сега го следи. Винаги е било трудно за него в кариерата му да намери собствения си път. Ти можеш да си част от Топ 10, да си страхотен играч, но не и да си част от елита. Видях твърде много знаци, че на Григор нещата просто не му се получават. Просто му се изплъзват", убийствено критичен беше МакЕнроу пред "Би Би Си". Легендата е анализатор на британската медия за Уимбълдън.