Специалистите по света са категорични - Роджър Федерер беше безкомпромисен и напълно безгрешен в двубоя си срещу Григор Димитров от осминафиналите на Уимбълдън. Швейцарският Маестро прегази българския си опонент в три сета, като в нито един момент не показа колебание в играта си. 

Григор се срина пред класата на Федерер

Медиите по света отчетоха този факт и изказаха възхищението си от представянето на великия тенисист, който само след по-малко от месец ще навърши 36 години. Но на тревата в Лондон възрастта не му попречи да е безпощаден срещу десет години по-младия си български съперник, отчетоха по света. Епитетите за него са от "тотално безгрешен" до "извънземен". 

Читателите на GONG.BG оптимисти: Гришо ще бие Федерер

За Федерер това е рекорден 50-и четвъртфинал на турнир от Големия шлем! Той е и вторият най-възрастен играч, който достига до фазата на осемте най-добри на Уимбълдън. По-стар от него на този етап от надпреварата е играл само Кен Розуол, който е бил на 39 години през 1971 г., когато го постига. 

Сметки: Григор почти сигурно в топ 10 през следващата седмица

Колкото до Гришо, медиите отчитат, че той е трябвало да бъде едно от най-тежките препятствия по пътя на Маестрото, но в нито един момент не е бил равностоен на именития си съперник. Според вестник "Ивнинг Стандард", българинът буквално е бил "попилян" на корта.