Тенисистът Рафаел Надал, който се класира за финалите на Открито първенство на Австралия, елиминирайки Григор Димитров, определи българина като невероятен. Испанецът коментира още, че епичната битка, продължила пет часа и една минута, е била страхотна и не скри, че е доволен, че е бил част от подобно зрелище.

„Трудно е да опиша емоциите. Григор игра невероятно. Това бе страхотен мач“, започна Надал в ефира на Евроспорт 1.

„Доволен съм, че бях част от това зрелище. Публиката бе просто невероятна. Благодаря ви много за подкрепата през двете седмици. Вие бяхте невероятни“, каза още испанецът.

„Това бяха прекрасни дни за мен. Радвам се, че стигам финал след такъв мач“.

„Когато работиш здраво, когато имаш тежки моменти - миналата година бе тежка за мен. Просто се изисква време, за да върнеш нивото си“.

„Започнах годината добре. Прекарах месец и половина у дома и не съм си мечтал, че във втория турнир за годината ще стигна финал на Откритото първенство в Австралия. Чувствам се щастлив, защото ще играя срещу Федерер“, каза още Надал.

„Първо се надявам да се възстановя за мача в неделя срещу Федерер. За мен е привилегия и за двама ни е така. Да имаме още един шанс да се изправим един срещу друг. След миналата годината, когато и двамата имахме проблеми. Бях с Роджър при откриването на академията ми в Майорка. Мога да му благодаря само за жеста, който направи не само към мен но и към всички в градчето. Очакваше се да направим демонстративен мач, но и двамата бяхме контузени. По онова време и двамата не вярвахме, че ще се случи, това, което стана сега“, завърши Надал.

Решителният мач между Надал и Роджър Федерер е в неделя, 29 януари.