Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да приключи своята състезателна кариера, докато чувства, че все още има какво да покаже на корта. Двукратният финалист на Ролан Гарос смята, че Матадора е готов да вложи абсолютно всичко от себе си, тъй като единствената му движеща сила в момента е любовта към тениса.

„При спечелването на Australian Open от страна на Рафа не ставаше дума само за тенис. Това се превърна в явление за целия световен спорт, което имаше и огромен социален отзвук, особено в Испания. Както Надал, така и Медведев играха невероятно. Този мач трябва да бъде излъчван на лекциите във всяка тенис академия по света, тъй като от него може да се научи много за всеки аспект от играта“ – коментира Кореча пред Евроспорт Испания.

„Причината Рафа да продължава да играе е неговата любов към тениса. Той продължава да изпитва огромна страст към играта и е наясно каква радост доставя на милиони хора всяка негова поява на корта. Надал няма да си прости, ако се оттегли преди да е дал абсолютно всичко възможно за този спорт. Мотивацията му не е финансова, отдавна вече не е така. Надал е решен да изстиска всяка капка от възможностите си. Много хора бъркат това да си амбициозен с това да си неспособен да бъдеш скромен. Не всички тенисисти имат едни и същи амбиции. Не всички искат да бъдат в Топ 10 и няма нищо лошо в това“ – добави бившият №2 в света.