Дани Валверду, треньорът на българската звезда на тениса Григор Димитров, похвали възпитаника си за представянето му от началото на годината и добрата игра, която демонстрира. Според него, само с още малко работа, Гришо може да стане изключително опасен за всеки съперник. 

"Има няколко аспекта - форхендът, сервисът и играта с крака. Ако успее да извлича максимума от тях във всеки един мач, ще бъде изключително опасен за всеки един съперник на терена. С агресивния му начин на игра, той може да бъде силен и в дефанзивен план. Наистина е много силен тенисист", сподели Валверду пред вестник "Екип". 

Специалистът постигна много успехи в работата си с Анди Мъри и Томаш Бердих в миналото и е уверен, че може да постигне подобни висоти и с Гришо, защото той е също толкова работоспособен като тях. 

"Най-важното от всичко е, че Григор е голям работяга. Наистина съм много доволен от начина, по който се влага в играта и тренировките. Дори не се налага да го подтиквам да тренира по-усилено. Той сам разбра, че ако се влагаш максимално, резултатите идват по-лесно."

"Той е сред играчите, които влязоха в Топ 10, въпреки огромните очаквания към тях. Може би тогава не направи всичко правилно, но сега това е част от плана ни за работа и осъзнаването му."

"Имах шанса да работя с Мъри и Бердих в миналото, които са сред най-отдадените в своето представяне. Знам каква доза професионализъм се изисква, за да стоиш на върха в световния тенис и точно това се опитвам да предам като знания и опит на Григор Димитров. Той ме разбира много добре, доволен съм от него", сподели Валверду.