Анди Мъри постигна обрат и победи Танаси Кокинакис с 3:2  (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, ) във втория кръг на Australian Open. Битката продължи 5 часа и 50 минути. Така 35-годишният британец си осигури мач с Роберто Баутиста-Агут в следващия кръг на турнира.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Първият сет започна силно за Мъри, който бе близо до това да пробие Кокинакис, който обаче спаси три брейк точки във втория гейм от мача. След това британецът допусна пробив при 2:3, а след това Кокинакис остана безгрешен, за да затвори първия сет с 6:4. 

Втория сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато австралиеца проби Мъри и то на 0 точки. 35-годишният Мъри показа характер и успя да върне пробива мигновено за 5:5. Вторият сет влезе в тайбрек, който бе спечелен със 7:4 от Кокинакис.

Танаси Кокинакис, който е 159-и в световната ранглиста, продължи с доминацията си и през третия сет като проби Мъри за 2:0 преднина. Британецът отново върна пробива веднага и стигна до 2:2, след като спечели следващия си сервис на нула. Кокинакис отново успя да пробие Мъри за 4:2. За пореден път обаче 35-годишният тенисист показа волята си, за да върне пробива и да изравни за 5:5. Мъри стигна до тайбрек и в третия сет. Анди Мъри успя да спечели сета с 7:5 в тайбрека.

В четвъртия сет Анди Мъри взе преднина от 3:2, а след това дори успя да пробие австралиеца и да стигне до 5:2. Той не намали темпото и спечели четвъртия сет с 6:3, продъжавайки своя обрат.

В решаващия пети сет и двамата тенисисти спечелиха първите си разигравания и се стигна до равенсто 2:2.  След това Танаси Кокинакис спечели на свой сервис и стигна до 3:2. Мъри стигна до три точки за пробив при 3:3. Британецът имаше четири брейк точки, които бяха отразени от Кокинакис. След това австралиецът успя да затвори разиграването си. Мъри нанесе удара си с пробив за 6:5. Отново цели четири възможности за пробив бяха нужни на 35-годишния тенисист, за да излезе напред в резултата.