Бившият №1 в света и настоящ тенис анализатор Матс Виландер сподели любопитно мнение за Григор Димитров. Шведът за пореден път засипа със суперлативи българския тенисист и отново прогнозира, че в следващите години ще спечели титла от Големия шлем.

Гришо откровено: Правя това, което мога най-добре - да играя тенис

Той коментира и сравненията между Димитров и Роджър Федерер и дори сподели, че според него световният №11 може да заеме мястото на швейцареца след неговото оттегляне.

"Григор играе страхотно тук, той стигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън и после имаше проблеми, но Григор определено е един от претендентите извън топ 4", заяви Виландер.

Интернет полудя по триков удар на Григор Димитров

"Мисля, че може да се случи в следващите няколко години (спечелване на титла от Големия шлем б.р.). Не знаем колко още колко време Федерер ще играе на това ниво. Григор Димитров може да заеме тази празнина, знаем сравненията между двамата заради техниката, но иначе те са различни като игра, по начина, по който се движат."

"Може би Федерер трябва да се оттегли, за да може Димитров да заеме неговото място, за да бъде играчът, който е малко по-различен, малко по-старомоден. Роджър Федерер е различен от другите, така е и при Григор Димитров", допълни Виландер.

Най-голямото удоволствие на Уимбълдън за Гришо