След звездопада в навечерието на последния за годината турнир от Големия шлем US Open и отсъствието заради травми на играчи като Новак Джокович, Стан Вавринка, Кей Нишикори и Анди Мъри, големите фаворити за отличието отново са Рафаел Надал и Роджър Федерер. 

Американска целувка за Гришо преди US Open

Но те винаги са били такива. Затова анализаторите търсят евентуалните "подводни камъни" за тях в надпреварата, които могат да излязат като скритите фаворити за отличието. И сред тях е и Григор Димитров. 

Мъри също аут от US Open

Според авторитетния френски вестник "Либерасион", има двама тенисисти в момента, които могат да поднесат изненадата и да спечелят първата си титла от Големия шлем. И единият от тях е именно Гришо. 

Ясен е първият съперник на Гришо на US Open

"26-годишният българин вече не е част от т.нар. "млада гвардия" в тениса и отдавна излезе от сянката на прозвището "Бейби Федерер". Но той направи забележително завръщане в Топ 10 на света, печелейки и първата си Мастърс титла в навечерието на US Open. Точно това го прави един от скритите фаворити", пише изданието. 

Чист път пред Гришо на US Open

Според анализаторите на френския вестник, другият играч, способен да обърка сметките на двамата големи, е Александър Зверев. Младият германец спечели другия голям Мастърс в навечерието на турнира в Ню Йорк и е доста постоянен изявите си през целия сезон, така че от него също се очаква много на Флашинг Медоус.