Българската звезда в тениса Григор Димитров получи още добри новини преди старта на участието си на Откритото първенство на САЩ. Още един от основните му конкуренти в лицето на Анди Мъри отпадна от турнира заради травма.

Чист път за Гришо на Ю Ес Оупън

Шотландецът, който е номер 2 в света, се оттегли от участие заради травма в таза. Тя измъчва 30-годишния играч от „Ролан Гарос” насам, като се усложни след участието му на „Уимбълдън”.

„Направих всичко, което можех, за да бъда готов и това ми костваше седмици извън игра след „Уимбълдън”. Очевидно съм разговарял с доста специалист в областта. Опитах да си почивам, после рехабилитация, пробвах и да се доготвя за турнира. В транировките всичко беше наред последните дни, но ми изглежда невъзможно да спечеля турнира, а това така или иначе е причината да бъда тук”, каза тенисистът.

Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Ю Ес Оупън

Григор загрява с Рафа Надал за битките в Ню Йорк

Мъри, който спечели Ю Ес Оупън през 2012 година, се присъедини към Новак Джокович (лакът), Станислас Вавринка (коляно) и Милош Раонич (китка), които също пропускат последния за годината турнир от Големия шлем заради травми. Може би най-сериозният фаворит – Роджър Федерер, на свой ред се оплаква то проблеми с гърба, но засега остава в надпреварата.