Фенове на Роджър Федерер съзряха конспирация в думите на Роджър Федерер веднага след спечелването на титлата от Аустрелиън Оупън. Тогава Маестрото избухна в сълзи и изнесе емоционална реч, в която обаче не обяви, че ще се завърне и догодина в Мелбърн, за да защити трофея си. 

Вместо това той благодари от сърце на организаторите и всички в Австралия, която е по-специално място за него, защото именно там се запознава с бъдещата си съпруга Мирка по време на Олимпийските игри в Сидни. И най-верните му последователи видяха в това скрития знак, че любимецът им ще спре да ги радва на корта от 2019 г. 

Те заляха Туитър с послания с теорията си и всъщност това накара самия Федерер да разсее съмненията им. Той сподели, че е бил прекалено емоционален в изказването си в неделя на корта и определено планира да се върне в Мелбърн и през 2019 г.

"Въпросът не е "дали", а "когато" се върна в Мелбърн какво ще се случи. Догодина, когато определено отново играя тук, може и да си помисля, че наистина имам шанс да спечеля трофея и после да не го спечеля", заяви с усмивка Маестрото. 

"Най-добре за мен е да съм спокоен преди големите турнири и да не мисля какви са шансовете ми да спечеля. Особено в последните години, когато възрастта ми напредва, това ми помага много. Горд съм, че спечелих 20 турнира от Големия шлем, никога не съм си мислел, че това е възможно", добави Федерер. 

А, че страховете на феновете на великия тенисист, че може да спре с тениса след края на настоящата година са неоснователни, говори и фактът, че той има договор до 2019 г. с турнирите в Базел и Щутгарт за участие в тях, а дори смята да удължава договора с надпреварата в родния си град в Швейцария.