Новак Джокович призна, че може да види част от себе си на корта в лицето на Яник Синер, като двамата се подготвят за сблъсък, който ще определи единия от полуфиналистите в горната половина при мъжете на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Шесткратният шампион в турнира Джокович е в добре позната територия, целейки се в 11-и полуфинал на Ол Ингланд Клъб и общо 43-и в Шлема. 20-годишният му италиански противник Синер никога не е минавал отвъд четвъртфиналите в надпреварите от най-висока категория.

17 снимки

„Виждам част от себе си в неговата игра от дъното на корта, играейки плосък бекхенд, постоянно стоейки на основната линия, опитвайки се да постави под напрежение съперниците“, каза Джокера.

Сърбинът спечели с лекота предишния им и единствен досега сблъсък в два сета на клея в Монте Карло миналата година. Но Синер показа впечатляващ тенис срещу испанския тийнейджър Карлос Алкарас, спасявайки всичките седем възможности за пробив пред таланта. Преди Уимбълдън той не бе печелил мач на трева в крехката си кариера. Синер следва Матео Беретини, който миналата година стана първият италианец след Давиде Сангинети през 1998, достигнал до финал на Ол Ингланд Клъб.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

„Ще бъде труден мач срещу Новак, разбира се. Той играе много, много добре. Ще опитам най-доброто от себе си. Това е минимумът, който мога да дам“, сподели Синер.

В другия ясен четвъртфинал в горната половина Давид Гофен от Белгия се изправя срещу представителя на домакините Камерън Нори, единственият британец останал в схемата на сингъл и при мъжете, и при жените.