Роджър Федерер срещу Григор Димитров без никакво съмнение е мачът на деня от четвъртия кръг на турнира от Големия Шлем – Уимбълдън, твърди „Daily Mail“.

Британското издание акцентира на „спектакъла, който очакваме да изнесат Федерер и Димитров“ за сметка на участието на местните любимци в днешния ден Анди Мъри и Йохана Конта.

Двубоят между швейцареца и българина е определян като празненство на бекхенда.

„35-годишният Федерер срещу талантливия българин, който толкова често е сравняван с него“, пише още в статията.

Гришо ще се бори с кошмарите си срещу Федерер

"Битката между двама от най-атрактивните играчи, изпълняващи бекхенд с една ръка, със сигурност ще произведе много страхотни разигравания, които ще зарадват феновете на Централния корт. Нито един от двамата не е изгубил сет до този момент в турнира, но Димитров успя да запише по-категорични победи в своите мачове. Българинът е загубил само 12 гейма в последните си осем изиграни сета", допълва още изданието.

Григор се закани: Работата ми не е приключила тук

Григор Димитров и Роджър Федерер ще се изправят за първи път един срещу друг на трева.

Гришо: Отново се движа във вярната посока

До момента най-добрият ни тенисист е загубил и петте си мача срещу швейцареца.
За последно двамата се изправиха един срещу друг в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, където българинът отстъпи с  4:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Ясно е кога Гришо се изправя срещу Федерер

Победителят от срещата Димитров-Федерер ще срещне на четвъртфиналите Милош Раонич (Канада) или Александър Зверев (Германия). 

Маестрото с мощни суперлативи за Григор

 Мачът между Григор Димитров и Роджър Федерер няма да започне преди 18:30/19:00 часа. Развитието на двубоя може да проследите на живо в Gong.bg.