Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя днес в осминафиналния сблъсък от Уимбълдън срещу Роджър Федерер. Мачът между двамата няма да започне преди 18:30/19:00 часа. Развитието на двубоя може да проследите на живо в Gong.bg.

Гвоздеят в днешната програмата ще е именно двубоят между Григор Димитров и  носителя на 18 титли от Големия шлем Роджър Федерер, като двамата ще се изправят за първи път един срещу друг на трева. До момента най-добрият ни тенисист е загубил и петте си мача срещу швейцареца.

Програмата на Централния корт стартира в 15.00 часа (българско време) с мача между Винъс Уилямс и Ана Конюх.

За последно двамата се изправиха един срещу друг в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, където българинът отстъпи с  4:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Григор се закани: Работата ми не е приключила тук

Победителят от срещата Димитров-Федерер ще срещне на четвъртфиналите Милош Раонич (Канада) или Александър Зверев (Германия). 

Гришо: Отново се движа във вярната посока

В предишния кръг на турнира Григор Димитров се наложи над Дуди Села с 6:1, 6:1 и отказване на 32-годишния тенисист, докато седекратният шампион в турнира Роджър Федерер елиминира Миша Зверев със 7:6 (3), 6:4, 6:4.

Ясно е кога Гришо се изправя срещу Федерер

Григор Димитров няма загубен сет до този момент от началото на Уимбълдън и заяви, че отново е възвърнал своята увереност. Сега пред него предстои най-голямото предизвикателство – да победи своя идол и да се класира за четвъртфиналите на кралската надпревара.

Маестрото с мощни суперлативи за Григор

Развитието на двубоя може да проследите на живо в Gong.bg.