Добрите изяви на Григор Димитров от началото на 2017 година са на път най-сетне да върнат българина в топ 10 на световната ранглиста.

В последните месеци Димитров гравитира между 11-о и 13-о място като на няколко пъти бе само на една победа от завръщане сред най-добрите.

Сега обаче представянето му на Уимбълдън може да се окаже разковничето. По всяка вероятност Димитров ще бъде част от топ 10 при обновяването на класацията след 7 дни като това би се случило и при загуба в мача срещу Роджър Федерер.

Григор се закани: Работата ми не е приключила тук

Към момента Григор е 11-и с актив от 3070 точки. През миналата година той отпадна в трети кръг на Уимбълдън, а с достигането си до четвъртия кръг сега ще увеличи актива си на 3160 точки.

Гришо: Отново се движа във вярната посока

Така във виртуалната ранглиста в момента Димитров е 9-и. Голямата заплаха за него са следващите го Александър Зверев (също с 3160 точки) и Милош Раонич (с 3130). Интересното е, че двамата играят помежду си на осминафиналите, така че само единият от тях ще може да изпревари Гришо.

Маестрото с мощни суперлативи за Григор

Единствените други от топ 20, които са зад Димитров и продължават участието си в Лондон, са Роберто Баутиста Агут и Томаш Бердих. Те обаче трябва да достигнат доста напред в надпреварата, за да могат да изпреварят българина.