Испанецът Карлос Алкарас се класира за ½-финал на втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“, след като елиминира първата ракета на Гърция Стефанос Циципас с 6:3, 7:6 (3), 6:4 за два часа и петнадесет минути и по този начин си осигури мач с новия №1 в световната ранглиста Яник Синер.

Алкарас започна по-концентрирано в мача и направи ранен пробив още при първото подаване на Циципас в мача, за да поведе с 1:0. Испанецът в същото време бе много убедителен на свой сервис и не предостави никакви възможности на гръцкия си опонент. Така Алкарас затвори първия сет с нов пробив и 6:3.

Вторият сет започна по подобен начин, като Алкарас осъществи ранен пробив за 2:0. След това обаче испанецът допусна някои неточности, които позволиха на Циципас да се завърне във втория сет, връщайки пробива за 3:4. Така се стигна до тайбрека, в който Алкарас отново имаше преимущество и спечели със 7:3 точки.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

В третия сет Алкарас направи решаващия пробив за 4:3 гейма. Циципас отново не стигна до нито една възможност за пробив в третия сет и по този начин Алкарас затвори мача с 6:4.

По този начин Алкарас се класира за втория си пореден полуфинал на „Ролан Гарос“, където ще се изправи срещу Яник Синер, който по-рано във вторник отстрани българската звезда Григор Димитров с 3:0 сета. От понеделник италианецът ще бъде и новият №1 след отказването на Новак Джокович от турнира поради контузия.